INSPIRAȚIE

DECORAREA HOLULUI DE INTRARE

hol37

Holul de intrare este primul lucru pe care îl vezi când ajungi acasă și spațiul în care îți întâmpini oaspeții. Deși are un rol mai degrabă funcțional, fiind locul în care te debarasezi de hainele și încălțămintea de exterior, nu înseamnă că nu poate avea un aspect primitor și chiar stilat. Culoarea potrivită a zugrăvelii sau un tapet interesant pot lumina și cel mai mic și întunecos spațiu. Include un mobilier pentru depozitare elegant, pentru a reduce dezordinea și înveselește atmosfera cu o carpetă în culori vibrante sau folosește pereții pentru a expune o colecție de fotografii sau postere.

 


 

hol23

Valorifică la maxim spațiul îngust

În cele mai multe case, holurile sunt foarte înguste și, ca rezultat, adesea par foarte întunecate. Dacă locuiești la casă, alege o ușă de intrare cu panori de sticlă, care oferă o iluminare naturală a intrării. Amplasarea unei oglinzi este un truc bun, întrucât lumina reflectată va face spațiul să pară mai mare, în plus există o mare varietate de stiluri din care poți alege, pentru a se potrivi cât mai bine designului tău.

 

 

hol30

Alege schema de culori

În spații întunecoase, nu vei da greș dacă alegi o schemă de culori neutre, pentru că aduc un plus de luminozitate și senzația de spațiu aerisit. Pereții oferă posibilități suficiente de a adăuga interes, fie prin decorațiuni colorate, prin grupuri de fotografii sau o piesă de mobilier ornamentală. Poți folosi holul ca pe un spațiu experimental, te poți juca cu diferite variante de desing, întrucât nu presupun cheltuieli semnificative.

Tapetul cu modele îndrăznețe poate arăta uimitor într-un hol, dar alege cu grijă și ține cont că culorile închise vor face spațiul sa pară mai mic decât este în realitate, iar un model încarcat va domina încăperea dacă nu există suficientă perspectivă pentru a-l aprecia de la distanță.

 

 

hol10

Spații de depozitare

Datorită rolului său principal, de a depozita hainele și încălțămintea de exterior, în hol se poartă o luptă permanentă cu dezordinea. Mai ales iarna, când pe lângă geci și paltoane, apar căciulile, mănușile, fularele și eșarfele de tot felul, umbrelele și încălțămintea rezistentă la apă. De aceea,  mobilierul pentru depozitare potrivit este foarte important. Secretul este să planifici un loc pentru orice lucru: cuiere pentru agățat haine, rafturi pentru încălțări, coșuri pentru mănuși și căciuli, sertare pentru chei, șervețele și alte mărunțișuri, etajere pentru genți și poșete. Cel mai bine este să investești în realizarea unui mobilier la comandă, pentru că astfel folosești la maxim spațiul disponibil, organizezi rafturile și sertarele în funcție de nevoile familiei tale și poți alege dintr-o gamă largă de accesorii interioare ingenioase. În plus, ai la dispoziție o multitudine de finisaje și culori, pentru a se potrivi cu orice tip de design.