INSPIRAȚIE

CUM LUCREZI CU UN DESIGNER DE INTERIOR?

design interior element

Când amenajezi un spațiu, fie că e vorba de o singură cameră sau de o intreagă casă, fie că dorești o renovare completă sau doar modificări de ordin estetic, angajarea unui designer de interior te va ajuta să găsești cele mai potrivite soluții și să creezi un ambient în care să te simți cu adevarat bine.

Iată cum ar trebui să te pregătești pentru a obține maximul din colaborarea cu un designer:

 


 

icons blog plan-32

Pregătește planul

Începe prin a clarifica în ce constă proiectul tău, cu cât mai multe detalii – gândește-te la acest plan ca la o listă de probleme, nu de soluții – este treaba designerului să găsească cele mai potrivite soluții care să rezolve nevoile tale.

Întocmește o listă a camerelor sau spațiilor pe care dorești să le amenajezi. Gândește-te la stilul tău de viață și la modul în care vrei să utilizezi aceste spații, acum dar și în viitor. Spre exemplu, dacă amenajezi camera copilului, gândește-te la funcționalitatea spațiului și peste 3-4 ani.  Adaugă pe listă cerințele specifice legate de lumină și spații de depozitare necesare. Gândește-te ce piese de mobilier sunt necesare și ce condiții trebuie să indeplinească (spre exemplu, canapeaua din living să fie extensibilă).

De asemenea, gândește-te la stilul vizual care te atrage, culori, finisaje și materiale care îți plac. Poți folosi resurse online pentru a crea o colecție de imagini care te inspiră. Stabilește ce anume din amenajarea actuală ai vrea să păstrezi (poate anumite piese de mobilier care iti plac foarte mult sau anumite lucrări artistice, o colecție pe care vrei să o expui).

Nu în ultimul rând, stabilește bugetul de care dispui și timpul alocat proiectului – luând în calcul și eventualele lucrări de reparații/amenajare, finisajele, mobilierul și accesoriile. Adesea, acest aspect reprezintă un punct nevralgic al proiectelor de amenajare, pentru că avem tendința să estimăm că lucrările vor costa și vor dura mai puțin decât în realitate. Un designer bun, însă, va exploata la maxim bugetul tău și îți va oferi alternative pentru lucrările care nu pot fi realizate cu bugetul dat.


Găsește designerul potrivit

Găsirea designerului de interior este o chestiune de „potrivire de caracter”, însă te putem sfătui să alegi o persoană care te ascultă cu atenție și încearcă să înteleagă cât mai bine nevoile și asteptările tale, înainte de a începe să îți facă propuneri de design. Deși fiecare proiect are particularitățile lui, totuși un portofoliu de lucrări te poate ajuta să alegi mai ușor.

Costul serviciilor unui designer poate fi, de asemenea, un criteriu de selecție, de aceea e bine să verifici exact ce servicii îți sunt oferite, întrucat unii designeri oferă doar proiectul alții asigură și partea de implementare și relația cu furnizorii.

icons blog search designer-31

icons blog intreaba-33

Pune intrebări

Este important să înțelegi foarte clar propunerile pentru casa ta, în fiecare etapă a proiectului. De obicei, planurile de amenajare pot fi destul de greu de înțeles, dar o simulare 3D poate fi de un real folos în a vizualiza viitorul spațiu și a putea compara diferite variante de amenajare. Nu te feri să pui întrebări, oricât de banale ar părea – este casa ta și este important să ai o imagine cât mai clară asupra aspectului final. În plus, e mult mai ușor să corectezi în faza de proiect decât după ce ai montat, de exemplu, mobila și ai constatat că nu ai prevazut spațiu pentru mașina de spălat vase.


În final, iți oferim trei motive pentru care să lucrezi cu un designer de interior:

  • Vei obține un decor integrat, armonizat, inspirat din stilul și personalitatea ta. Un spațiu cu efect wow și ergonomic în același timp.
  • Vei economisi bani. Chiar dacă serviciile unui designer costă, un specialist va ști cum să utilizeze bugetul în modul cel mai eficient și te va ajuta să eviți greșeli costisitoare, astfel încât în final nu doar vei economisi bani, dar vei obține și o valoare mai mare a proprietății tale.
  • Vei economisi timp și efort. Un specialist știe unde să găsească cele mai potrivite materiale, unde găsește obiectele de iluminat sau de mobilier și te scutește de nesfârșitele căutari prin magazine. De asemenea, știe cum să planifice lucrările și cum să coordoneze echipele de meșteri, una din principalele bătăi de cap în orice proiect de amenajare.

Amenajarea unui cămin este, până la urmă, un efort de echipa, de aceea la Fabrikart, iți aducem laolaltă o echipă completă de profesioniști  pentru ca fiecare colțișor din casa ta să reflecte același stil, perfect armonizat și echilibrat.