INSPIRAȚIE
CAMERA COPILULUI – PLANIFICARE PE TERMEN LUNG
Copiii cresc atât de repede, nevoile și preferințele lor se schimbă la fiecare 2-3 ani, iar redecorarea camerei acestora poate fi o provocare costisitoare și consumatoare de timp.
Soluția este crearea unei camere pentru copil care să evolueze odată cu acesta, urmărind câteva reguli simple.
Alege o paletă de culori elegantă
Cu un prichindel în casă, singura constantă este schimbarea! Copiii își schimbă eroii favoriți adesea, la fel și culorile preferate, de aceea decorarea pereților și a mobilierului cu personaje din desene animate și culori tari nu este o idee bună: noutatea își va pierde curând farmecul și copilul va dori altceva. În schimb, pornește de la o schemă de culori elegantă, sofisticată, care conține în principal culori neutre. Limitează-te la două sau trei nuanțe și nu supraîncărca spațiul cu o zugrăveală puternic colorată.
Deși s-ar putea să crezi că astfel vei avea o cameră plictisitoare, vei obține de fapt o pânză albă pe care îți poți etala creativitatea. Folosește accesorii ce pot fi schimbate cu ușurință pentru a satisface preferințele copilului: așternuturi cu trenulețe, perdele sau draperii cu zâne, lămpi în culori vii și strălucitoare.
Mobilier personalizat
Investește în mobilier făcut la comandă, de bună calitate, cu finisaje rezistente în timp și ușor de curățat. Adesea, camera copilului este și cea mai mică, iar mobilierul pe comandă va utiliza în cel mai bun mod fiecare spațiu disponibil. În plus, ai posibilitatea să planifici un mobilier cu utilizări multiple și care să poată fi ușor adaptat pe măsură ce copilul crește și nevoile lui se schimbă.
De exemplu, un pat semi-înălțat oferă mult spațiu de depozitare sub acesta, cu sertare pentru haine sau jucării, care poate fi transformat peste câțiva ani într-un pat suplimentar pentru petrecerile în pijama, sau chiar pentru un birou.
Accente haioase
Copiii se plictisesc mai ușor decât adulții, este un fapt demonstrat științific. Așa încât, chiar dacă investești o tonă de bani în realizarea unui dormitor cu design uimitor, curând acesta le va părea mononon și anost. În schimb, folosește un perete pentru accente de culoare, ce pot fi realizate și schimbate cu ușurință: dungi, drepte sau în zig-zag, tapete amuzante, o culoare îndrăzneață sau chiar vopsea cu efect de tablă de scris cu creta. Oricare dintre acestea pot fi schimbate în decurs de o zi, împrospatând camera cu efort financiar minim.
Regândește spațiile de depozitare
Indiferent de vârsta copilului, acesta va petrece cea mai mare parte din timpul său jucându-se, iar jocurile și jucăriile necesită mult spațiu de depozitare. În adolescență, jocurile sunt înlocuite cu hobby-uri iar jucăriile cu obiecte de colecție. Cea mai potrivită soluție pentru depozitarea acestora o reprezintă rafturile deschise, unde jucăriile își pot găsi casa, în cutii de diferite forme, culori și materiale. De asemenea, o bibliotecă este o achiziție valoroasă, ce își va dovedi utilitatea de-a lungul a mulți ani.
Așadar, sigur, va trebui din când în când să mai schimbi așternuturile sau draperiile, poate chiar să zugrăvești un perete sau să schimbi un tapet, însă cu siguranță este mai puțină bătaie de cap decât să redecorezi total camera.
Camera copilului tău este concepută să evolueze odată cu acesta? Te așteptăm în showroom-urile Fabrikart pentru mai multă inspirație.