INSPIRAȚIE

ALEGEREA CANAPELEI POTRIVITE

sofa-1.1

Ca orice altceva în această era a alegerilor nesfârșite, par să existe opțiuni infinite atunci când este vorba de alegerea unei canapele. S-ar putea să crezi că știi exact ce îti dorești, dar odată ce ai intrat într-un magazin sau cauți imagini online, stilurile, formele și alternativele de personalizare pot deveni copleșitoare. Economisește timp, bani și posibile regrete și folosește aceste sfaturi pentru a obține o idee clară despre ceea ce dorești (și ceea ce ai nevoie!)


Mărimea potrivită

Primul aspect pe care trebuie să îl iei in considerare este mărimea. De câte locuri ai nevoie? vrei să incluzi și alte canapele sau scaune? Vrei și o măsuță de cafea? Dacă da, o canapea de dimensiuni obișnuite sau una în formă de L este probabil cea mai potrivită. Cât de mare este camera în care vei amplasa canapeaua? Evident, este important să te asiguri că aceasta va încăpea, dar la fel de important este și să aibă o proporție corectă față de restul camerei și modul în care este decorată. Câteodată, prea multe piese mici de mobilier pot crea un aspect dezordonat, de aceea, chiar și în camere mici, este de preferat o canapea de dimensiuni normale, care umple spațiul și îl face să arate complet.

sofa7.1

sofa9.2

Calitatea constructivă

Canapeaua este una din achizițiile cele mai importante de mobilier, atât datorită valorii investiției cât și pentru că este o piesă de mobilier cu durată mare de viață, dar cu un grad mare de solicitare și uzură, de aceea calitatea constructivă a acesteia este o condiție esețială de avut în vedere, atunci când achizitionezi o canapea nouă. O canapea de calitate are scheletul metalic sau din lemn de esență tare, arcuri sinusoidale și poliuretan de înaltă densitate, cu elasticitate marită. În plus, pentru modelele extensibile, sistemele de extensie trebuie să fie omologate CE.


sofa10.2

Materiale și culori

Materialul de acoperire al canapelei trebuie să aibă o elasticitate rezonabilă și să fie rezistent la uzură. Poți opta pentru piele ecologică sau imitație de catifea, dacă designul tău este unul clasic, stofe cu diverse texturi,  sau pentru materiale moderne rezistente la apă și care se curăță cu mare ușurință, așadar paleta de opțiuni este îndeajuns de largă.

Din punct de vedere al impactului vizual, culoarea și modelul materialului canapelei au cea mai mare influență asupra designului întregii încăperi. Dacă începi un proiect de amenajare de la zero, canapeaua poate fi punctul focal și atunci optează pentru o tapițerie luxoasă și o culoare vibrantă sau un imprimeu îndrăzneț. Însă dacă ai o cameră deja amenajată, culoarea canapelei trebuie să fie integrată designului deja existent. Culorile neutre, crem, bej, gri, greige, sunt ușor de inclus în orice design și sunt ușor de adaptat la stiluri și tendințe, de-a lungul timpului, iar cu ajutorul pernelor decorative poți aduce accente de culoare și texturi care să creeze un ansamblu complet.


Confortul

Cel mai important criteriu pentru achiziția unei canapele ar trebui să fie întotdeauna confortul. Dincolo de cât de bine arată, cât de bine se potrivește dimensiunea sau ce ofertă bună are, dacă nu este și confortabilă, nu o vei putea folosi așa cum ai dori. Așa că, înainte de a comanda o canapea, probeaz-o: așează-te și stai cateva minute pe ea, pentru a descoperi cât de confortabil se simte și dacă ți se potrivește.

sofa11.1