INSPIRAȚIE

ALBUL ÎN BUCĂTĂRIE

bucatarie3.7

Te gândești să alegi alb pentru bucătăria ta?

O bucătărie albă este întotdeauna la modă, sfidează trendurile, este versatilă și poate fi potrivită oricărui stil de amenajare interioară: de la ultra modern si luxos, la contemporan, clasic sau chiar rustic.
Iată câteva idei de design care să te inspire:

bucatarie3.1

Mobilierul alb se asortează ușor cu orice culoare a pereților și cu orice tip de podea. Te poți juca cu modele și culori îndraznețe fără ca acestea să copleșească încăperea. Electrocasnicele moderne în culori vibrante se potrivesc de minune într-o bucătărie albă, oferindu-le toată atenția pe care acestea o reclamă.

bucatarie3.8
bucatarie3.17

Indiferent de dimensiunea bucătăriei tale, dar mai ales atunci când ai o bucătărie mică, mobilierul alb creează impresia unei încăperi spațioase, luminoase și curate. Mai mult, albul este perfect pentru zona de gătit, este proaspăt și curat și te ajută să păstrezi o bună igienă în bucătărie, întrucât poți vedea foarte repede ce zone necesită atenția ta.

bucatarie-stil – scandinav-5.2
bucatarie3.6
bucatarie3.15

O bucătărie complet albă poate părea rece sau plictisitoare, însă există multe modalități de a evita această impresie: un mozaic sau o faianță cu un model interesant pentru peretele din zona blatului de lucru (backsplash) sau chiar o placare cu sticlă securizată ce poate fi imprimată cu orice design, accesorii textile îndrăznețe, decorațiuni în culori-accent. De asemenea, se pot utiliza diverse nuanțe și texturi ale finisajelor pentru a da bucătăriei personalitate. În plus, întrucât albul reflectă lumina, calitatea anumitor finisaje deosebite (precum marmura) vor fi evidențiate și mai mult.

bucatarie3.13
bucatarie3.18
bucatarie3.19

O bucătărie albă se murdărește la fel ca orice altă bucătărie, însă acest lucru este mult mai vizibil și poate însemna mai multă muncă pentru a o menține curată. Însă, dacă alegi materiale noi de calitate, precum mdf-ul vopsit, care se curăță cu ușurință, acest aspect nu mai reprezintă o problemă. În plus, mdf-ul poate fi revopsit și recondiționat ușor, astfel că semnele timpului și ale uzurii pot fi rapid îndepărtate și bucătăria își poate recăpata aspectul de nou.

bucatarie3.14