INSPIRAȚIE

BUCĂTĂRIA ÎN STIL SCANDINAV

bucatarie-stil-scandinav-5

Bucătăria în stil scandinav are un design simplu și elegant, ce combină perfect funcționalitatea cu o atmosferă primitoare. Luminoasă, minimalistă și foarte ordonată, cu suprafețe albe ce evidențiază texturile și accentele de culoare, stilul scandinav se potrivește în orice spațiu, fie că este mai mic sau unul de dimensiuni generoase.

Iată câteva idei care te vor ajuta să obții un look scandinav în bucătăria ta


 

Bucătăriile scandinave sunt de obicei foarte luminoase și aerisite. Albul este culoarea cel mai des folosită, sau alte culori pastelate, liniștitoare, în combinație cu lemn în nuanțe deschise, calde. Mobilierul păstrează liniile simple și drepte, de obicei cu fronturi albe sau gri-deschis și blat din lemn, și dispune de soluții inteligente de depozitare, pentru a păstra aspectul ordonat și confortabil.

bucatarie-stil-scandinav-4

Un strop de culoare

Adaugă culoare cu veselă chic și accesorii în culori îndrăznețe sau modele geometrice. Încearcă, de asemnea, să introduci diferite texturi în decorarea bucătăriei. Spre exemplu, dacă alegi un finisaj lucios pentru fronturile dulapurilor, poți opta pentru un tapet texturat pe unul dintre pereți sau un covor țesut in culori vesele, care oferă mai multă căldură spațiului.

bucatarie-stil – scandinav-5.2

Rafturi deschise

Folosește rafturi deschise în combinație cu mobilierul suspendat, pentru a crea un design aerisit, mai ales dacă ai o bucătărie mică, cum este cazul cel mai adesea. Astfel poți să utilizezi fiecare centimetru de spațiu disponibil, fără a crea un aspect supraîncărcat cu mobilier. Rafturile deschise sunt perfecte pentru borcanele cu mirodenii sau pentru câteva plante în ghiveci.

bucatarie-stil-scandinav-3

Ambianță luminoasă

Deloc surprinzător, lumina este un element foarte imporant in designul nordic, de aceea, pentru a obține un look scandinav, asigură-te că bucătăria ta are multă lumină. Ferestrele generoase sunt o caracteristică a acestui stil, adesea neacoperite sau accesorizate cu perdele vaporoase în culori pastelate, pentru a permite cat mai mult pătrunderea luminii naturale. În completare, folosește corpuri de iluminat suspendate, cu design îndrazneț și sisteme de iluminare încorporate în mobilier și vei obține ambianța ideala.

bucatarie-stil-scandinav-6.1

Stilul scandinav este flexibil și permite personalizarea bucătăriei după preferințele tale, adăugând, de exemplu, elemente rustice sau, la polul opus, elemente contemporane. Orice ai alege, amintește-ți că este un stil care pune mult accent pe funcționalitate si deloc pe extravaganță. Este, în egală măsură, atât un stil de design cât și un stil de viață.